Undersøg nye vine og udvid din horisont

bourgogne vin

Er du rigtig glad for vine og interesserer du dig generelt meget for vine? Elsker du at diskutere hvilket land forskellige vine kommer fra og er vinsmagning simpelthen bare din drømmeaktivitet? I så fald bør du brede dig ud og prøve en masse forskellige slags vine af.

Der findes rigtig mange forskellige slags vine på markedet og hvis du er rigtig glad for vin, så er det bare med at smage løs på så mange forskellige slags vine som muligt. På den måde kan du nemlig lære dig selv en del bedre at kende og kan udleve nogle af dine vin-drømme.

Læs med her for at se hvordan du griber det an, når du gerne vil undersøge nye vine og lære flere at kende som for eksempel bourgogne vin.

Hvilket land skal du købe fra?

Der er mange forskellige lande som producerer vin og hvis du er rigtig glad for vin, så kender du måske allerede lidt til hvilken slags vine de forskellige lande producerer. En vin fra Sydafrika er for eksempel langt fra det samme som en vin fra Californien i USA.

Det kan være sjovt at undersøge et bestemt land nærmere og se hvordan de laver deres vine. Hvis du for eksempel er interesseret i bourgogne vin, så bør tage et kig nærmere på Frankrig og den vin de producerer. Køb vin fra Frankrig online på jyskvin.dk

At undersøge et land nærmere gennem dens vinde kan give dig et større indblik i hvordan det land håndterer deres vinproduktion og du kan dermed lærer en del mere omkring vine generelt. Prøv også at finde ud af lidt på nettet omkring de vine du smager. På den måde kan du lærer en hel del om vine.

Hvis du for eksempel er ved at smage vine fra Frankrig, så kan du passende søge efter ’bourgogne vin’ på forskellige søgemaskiner og se, om du kan lærer noget nyt om lige præcis denne slags vine.

vingård

Hvid eller rød?

Når du smager forskellige vine og begynder at undersøge vine nærmere, så er det også vigtigt at begynde at lære om de forskellige former for vine der findes. De fleste mennesker er klar over forskellen mellem en rød og hvid vin, men kender du måske til forskellen mellem en bourgogne vin og en rose vin?

Det kan være meget interessant at dykke ned i hvordan forskellige produceres og hvordan man generelt fremstiller forskellige slags vine. Hvordan er det helt præcist at man skaber en port vin og hvordan adskiller denne sig fra den almindelige rødvin? Hvad er det der giver en bourgogne vin den gode smag og hvorfor er det så forskellig fra vin for eksempel fra Sydafrika?

Lande har en stor indflydelse på den måde en vin ender med at smage, men der er skam også stor forskel mellem de forskellige slags vine det samme land kan producere. Produktion har stor indflydelse på slutresultatet og nogle lande er for eksempel bedre til at skabe rødvine end de er til at skabe hvidvine. Disse forskellige kan du også undersøge, når du begynder at smage flere vine.