Derfor skal du have en blodtryksmåler i hjemmet

blodtryksmåler i hjemmet

I dag er der mange voksne, der døjer med for højt et blodtryk. Faktisk er der omkring 20-25% af voksne, der har forhøjet blodtryk. Det er ikke særligt hyppigt hos børn og unge, så det er oftest noget, der sker, når man kommer op i alderen. Læs mere om, hvorfor du bør have en blodtryksmåler i hjemmet.

Det er svært at kende til årsagen

I dag forsøger læger stadig at finde ud af, hvad årsagen til et forhøjet blodtryk er. Derfor kan det være smart at have en blodtryksmåler i hjemmet, så man selv kan holde øje med, om man er i risikozonen.

Man siger, at ens blodtryk skal ligge på 140/90, så nu ved du også, hvad du skal kigge efter. Netop fordi man har så svært ved at finde årsagen, kan man pludselig blive meget syg, uden man har fået noget varsel om det. Et forhøjet blodtryk kan betyde, at man får en blodprop i hjertet, eller at man får et slagtilfælde, og så kan hele ens liv altså pludselig ændre sig drastisk.

Det kan du selv gøre

Der er mange, der efterspørger, hvad man selv kan gøre for at sikre sig om, at man ikke får et forhøjet blodtryk. Heldigvis er der faktisk meget, man selv kan gøre. For det første, så kan du købe dig en blodtryksmåler, så du kan holde øje med, hvordan det står til med dit blodtryk. Det er step nummer et.

Derefter kan du ændre din livsstil til noget sundere: Du kan stoppe med at ryge, du kan begynde at dyrke mere motion, du kan tabe dig og du kan begynde at spise sundere. Sørg for at spise varieret, så du får masser af grøntsager og fuldkorn. Pas på med ikke at spise for meget rødt kød. Man siger, at man som tommelfingerregel kun skal indtage 500 gram rødt kød om ugen!

blodtryksmåler i hjemmet

Stress kan føre til forhøjet blodtryk

Noget andet, der også kan påvirke, hvor højt dit blodtryk er, er stress. Hvis man er stresset, vil ens blodtryk formodentlig stige, og det kan, som du ved nu, have fatale konsekvenser. Det kan være svært selv at sørge for, at man ikke er stresset.

 Det kan være, du er på et tidspunkt i dit liv, hvor du ikke synes, du kan skære ned for opgaver, selvom de stresser dig. Så kan det faktisk være en helt enorm god idé at investere i en blodtryksmåler – det er trods alt dit helbred, det handler om, og der er ikke noget vigtigere for dig.

Hvis du har et forhøjet blodtryk, og du tænker, at det skyldes stress, så kan du prøve at kortlægge de faktorer i dit liv, der stresser dig. Se, om der ikke er noget, du kan få af vejen, er der noget, du kan lade være med at gøre, fordi det ville afstresse dig? Måske du har brug for at melde dig syg et par dage og virkelig se på, hvad der hænger dig over hovedet.