Træning derhjemme: Tre råd til en bedre og sikrere styrketræning

multi fitness

Rigtig mange danskere blev ramt, da coronaens uønskede indtog i foråret 2020 bevirkede, at de danske fitnesscentre måtte lukke ned, og folk begyndte at træne derhjemme.

Fitness og styrketræning er blevet meget udbredt i både Danmark og i store dele af resten af verden, og det er på ingen måde en tilfældighed.

Der er nemlig rigtig mange både fysiske og mentale fordele ved at hellige sig til styrketræningens univers, men samtidig er det også vigtigt at huske på sikkerheden.

Arbejder man med tunge vægte, skal der nemlig ikke nødvendigvis så meget til, før det kan gå galt – men der er heldigvis masser af måder, hvorpå man kan forebygge uheld.

Her kommer således tre råd til en bedre og sikrere styrketræning derhjemme.

multi fitness

Prøv multi fitness

Mange vil måske forbinde styrketræning med en masse forskellige maskiner, bænke og håndvægte, men det er ikke palettens fulde omfang.

Vil man gerne øge sin sikkerhed og samtidig have supergode muligheder for varieret træning, bør man således prøve multi fitness.

Med multi fitness kan du få en multimaskine, der indeholder eksempelvis en bænk, et stativ til pull ups og chip ups, forskellige muligheder for træk og meget mere, der vil gavne forskellige områder på kroppen.

Multi fitness giver mulighed for meget varieret styrketræning i sikre rammer, der øger sandsynligheden for flotte og gode resultater.

Funktionel træning og en høj grad af sikkerhed er afgørende for den overordnede træningsoplevelse i hjemmet, og i den sammenhæng er multi fitness ideelt.

Samtidig er multi fitness en meget pladsbesparende træningsmulighed, som derfor også er virkelig praktisk.

Se videoer

Et andet tip til, hvordan du kan få træning, der både er bedre og ikke mindst sikrere, er ved at se diverse videoer om, hvordan du laver forskellige øvelser.

Det kan give dig rigtig mange gode tips og tricks til, hvad du skal gøre, men også hvad du for alt i verden ikke skal gøre.

Ikke nok med, at du på den måde kan mindske risikoen for uheld og skader, du vil også optimere sin styrketræning, så chancen for konkrete resultater bliver større.

Det kræver i sagens natur hårdt arbejde og respekt for de redskaber, du bruger.

Øvelse gør mester

Du kan forsøge dig med mange ting i jagten på den bedste og sikreste styrketræning, men frem for alt bør du huske, at det tager tid at lære de forskellige ting.

I sidste ende er det kun øvelse, der gør mester, og derfor er gentagelsens kraft ikke én, man bør undervurdere.

Du har måske ikke umiddelbar succes med dit forehavende, hvad enten det drejer sig om en mere sikker eller en mere effektiv styrketræning, men det betyder på ingen måde, at du bare skal kaste håndklædet i ringen.

Derfor skal du heller ikke blive for rastløs og hele tiden prøve forskellige ting, men vælg en mere konsekvent tilgang, eksempelvis ved at prøve multi fitness.

På den måde vil du med tiden kunne blive i stand til mestre lige præcis den tilgang, du har valgt.