Sådan foregår oprettelse af ApS

oprettelse af aps

Det er lettere end du tror. Altså oprettelse af ApS. Vælger du at få hjælp fra et eksterne selskab kan det faktisk gøres indenfor 24 timer. Og du opnår dermed hurtigt en række fordele for driften af din virksomhed.

Et anpartsselskab

Når du skal starte egen virksomhed, er det et super godt alternativ at vælge at gøre det ved oprettelse af ApS, også kaldet et anpartsselskab. Det gøres ved at indskyde minimum kr. 40.000, – i værdier som selskabskapital. Derefter skal udforme et stiftelsesdokument plus at selskabet skal registreres og godkendes hos Erhvervsstyrelsen inden du er klar med din nye virksomhed. Du kan gøre det selv eller med hjælp som du kan læse om på https://nemselskab.dk/, hvor de er eksperter på området.

Fordele ved ApS
Der er en række store fordele ved at lave din virksomhed som oprettelse af ApS i forhold til at den blot er registreret som en enkeltmandsvirksomhed eller interessantselskab. Først og fremmest er der begrænset hæftelse i et ApS, det vil sige at risikoen for at din private økonomi er mindre udsat. Desuden virker det meget mere seriøst og professionelt med et ApS i forhold til samarbejdspartnere og kunder. I forhold til et interessantselskab mindskes risikoen for konflikter omkring hæftelse, da det kun er kapitalen i selskabet, der hæftes for.

oprettelse af aps

Krav til Aps

Selvfølgelig er der en række krav til dig, der står som ejer af et ApS. ud over minimumkapitalen på kr. 40.000, – er der lov, der siger, at der løbende skal føres regnskab, at der er pålagt revisionspligt, at der skal udarbejdes en årsrapport, og så skal der føres ejerbog, og ejerforholdene skal naturligvis registreres. Altså generelt er der lidt mere administrativt arbejde og lidt flere omkostninger ved at drive et ApS.

Husk ejeraftale

Er I flere om jeres nye ApS, så skal der laves en ejeraftale. Den fungerer som en beskrivelse af hvordan virksomheden er delt blandt de enkelte ejere. I starten tror man alt bare kører på skinner, men der kan opstå konflikter, og så er det rart at der styr på hvor stor andele de enkelte ejer.

Brug ekstern partner
Har du brug for forholdsvis let og hurtigt at komme i gang med et ApS, så er det oplagt at benytte et eksterne selskab til at hjælpe med oprettelse og registreringen af selskabet. otte også en mulighed hvis du ikke er helt tryg ved den juridiske proces. Der findes en række selskaber, der kan foretage oprettelsen for dig på blot omkring 24 timer. Alle dokumenter vil der blive taget hånd om og du undgå alle potentielle problemer. Inden for et døgn har du et CVR-nummer og altså et ApS, og din virksomhed er i gang. Du får juridisk rådgivning og så kan du koncentrere sig om det egentlige formål med din nye virksomhed. Og du bliver faktisk overrasket over, hvor billigt det er at bruge et eksterne firma til denne proces.

Kan klares online
Faktisk kan du klare stort set hele processen med at få dit ApS i gang online. Blandt andet hos Nemselskab kan du online udfylde din ordre online, og så kører registreringen stort set af sig selv. Du vil naturligvis blive rådgivet, men der går ikke længe inden dit selskab er klar til brug. Så er det bare at få tilknyttet en bankkonto og alt er på plads.