Pas på din hund gennem vinteren

hundetøj

Hunden er menneskets bedste ven. Netop derfor ønsker mange også at passe på deres bedste ven. Vinterens kulde kan være hård for hunden. Følg med her, og bliv klædt på til at passe ekstra godt på din hund gennem vinteren. Der er nemlig nogle tiltag, man kan tage, så både hund og ejer kan nyde det smukke vintervejr. Det er jo helst sådan det skal være.

Hundetøj

Der skal ikke være ret få grader, før mindre hunde kommer til at fryse. Også hunde med lidt eller meget kort pels, kan nemt komme til at fryse. Derfor vil det være oplagt at investere i enten en hundejakke eller et dækken til din hund. Der findes et hav af forskelligt hundetøj. Har du en hund med meget pels, kan det være en ide at vælge en jakke med silkefor inderst. Det gør nemlig, at din hunds pels filtrer mindre. Overvej også om din hund har brug for meget eller lidt varme. Ligeledes er det værd at overveje, om din hund skal have en vandtæt frakke eller en decideret regnjakke. Igen, hvis din hund er langhåret, kan det være en kæmpe fordel at pelsen holdes tør på gåturen. Hundetøj er mange ting. Find ud af hvad din hund har brug for, og invester i det hundetøj, der er brugbart for netop din hund.

hundetøj

Glade poter – glad hund

Når frosten bider og sneen falder, saltes der på de danske veje og stier. Det er utrolig skønt, at man kan gå en tur med sin hund, uden man falder. Men salt kan være utrolig hårdt for din hunds trædepuder. Det kan give slemme skader på din hunds poter, hvis der kommer salt på. Derfor skal du prøve at undgå stier og veje, der er saltet. Hvis uheldet er ude, og din hund træder i noget salt, kan du skynde dig at få den ud og gå i noget græs, eller allerbedst hvis der er noget sne eller en vandpyt din hund kan få skyllet poten i. Det er en rigtig god ide, at investere i en god potevoks. Den kan påføres inden gåturen. Det er også rigtig vigtigt, at holde hundens potepels kortklippet, så der ikke samles så meget salt, sne og jord mellem trædepuderne.

Brug din sunde fornuft

Plejer din hund at elske at løbe og lege i haven i lang tid? Det er skønt. Hunden er underholdt, du får lidt ro. Men husk at holde øje med temperaturen. Selv små frostgrader kan være farlige for især mindre hunde. Synes du det er koldt, synes din hund det helt sikkert også. Måske det ikke lige er til at se på den. Derfor er det så vigtigt at du bruger din sunde fornuft. Det er også her hundetøj kommer ind i billedet. Ved at give din hund et dækken eller jakke på, holder du den varm i længere tid. Følgerne af forfrysninger er enorme, så pas godt på din bedste ven i kulden. Så vil I kunne nyde vinterlandskabet sammen. Hunde elsker ofte sne, så med de rette forholdsregler kan I nyde det sammen.