Oliemaling til dine kunstneriske behov

olie maling

Der findes mange forskellige typer af maling, som alle har deres egne egenskaber. Der er fordele og ulemper ved alle typer maling. Så når man skal vælge hvilken maling man gerne vil arbejde med, er det en god idé at undersøge disse fordele og ulemper. Det kan også være, at du bedre kan lide én bestemt type maling. Så vælger du selvfølgelig bare den, det hele handler om at du finder en maling, som du er komfortabel med. Hvis oliemaling fungerer bedst for dig, så giver det mening, at det er denne type maling, som du bruger, når du maler, eller bare generelt er kreativ.  

Forskellen på oliemaling og akrylmaling 

De mest almindelige malingtyper som man hører om, er oliemaling og akrylmaling. Hvis du ikke kender meget til maling, kan det være at du er lidt usikker på forskellen mellem de to. Akrylmaling tørrer hurtige end oliemaling gør, men dette betyder ikke at det er bedre. Hvilken hastighed man foretrækker, når det kommer til maling, er individuel, og det kan være en god idé at undersøge hvad du bedst kan lide. Derudover, er akrylmaling vandbaseret, derfor kan du blande det op med vand, og dette kan være med til at skabe nye effekter, når du maler med det. Du kan også tilføje flere lag af maling, når den først er tør. Oliemaling er oliebaseret, og det er med til at du har en bedre mulighed for at blande farverne, da det tager længere for malingen at tørre. Derudover kan penselstrøgene ikke ses så tydeligt, som det kan når du bruger akrylmaling. Oliemaling kan over længere tid få en gullig farve, det kan være at du ikke har noget imod dette. Og det er med til at give maleriet et helt unikt udtryk.  

Hvorfor skal man vælge oliemaling? 

Som sagt tidlige, så er det helt op til dig, om hvilken malingstype du skal vælge. Men hvis du godt kan lide at lege med farverne, og blande de. Så kan det vise sig, at oliemaling måske er den rigtige type maling for dig. Da det tager længere at tørrer får du rig mulighed for at blande og lege med de mange farver, og skabe nogle helt unikke og flotte malerier. Det færdiggjorte look kan også virke mere rent, da man ikke vil kunne komme til at se penselstrøgene så tydeligt. Det giver maleriet et rent og simpelt look, som ellers kan være svært at opnå. Oliemaling giver dig mange muligheder for at finde din egen stilart, når det kommer til malerier. Uanset hvilket behov du har til maling for at udforske din kunstneriske stil og personlige udtryk, så kan det være en god idé at vælge oliemaling. Dog er det i sidste ende dit valg, men uanset hvad, så vil du ikke være skuffet over oliemalingen, selv hvis du ikke kommer til at bruge det altid. Det er altid en god, sjov og hyggelig tid, når man maler med oliemaling.