Øg firmaets fællesskabsånd med smarte t-shirts

tshirts

Enhver chef ønsker naturligvis, at hans firma gør det så godt som overhovedet muligt. At de arbejder hårdt og er engagerede i deres jobs. Det er dog langt fra altid tilfældet, og i mange tilfælde er det også nærmest absurd at forlange.  

Selvom firmaet er dit livsprojekt, behøver det ikke at være deres. Selvom du altså ikke nødvendigvis kan få samme plads i dine medarbejderes liv som deres familie eller venner, kan du dog gøre en masse for at øge deres engagement i firmaets velbefindende. I det store og hele handler det nemlig om at give dem en stemme i firmaet såvel som et fællesskab.  

Føler de sig godt tilpas under din ledelse, vil de også være langt mere engagerede i at blive på din gode side, fortsætte i firmaet og arbejde for dets velbefindende. 

Store og små gestusser 

Den slags kan heldigvis kultiveres på mange måder. Noget der ligger lige til højrebenet er naturligvis at arrangere nogle flere firmaarrangementer. Hvis dine medarbejdere møder dig og hinanden uden for en arbejdskontekst, giver det anledning til langt bedre indbyrdes forhold.  

På den måde ender man med at føle sig som en del af et fællesskab, man ikke vil undvære. Derudover viser de mere festlige arrangementer også bare, at du sætter pris på dine medarbejdere. 

Man skal dog heller ikke undervurdere de simple gestusser såsom firmatøj. Lav dit eget tryk med firmaets logo og prøv at se, hvad det gør ved arbejdskulturen. Det er ikke sikkert, at det er bemærkelsesværdigt med det samme, men det kan ikke diskuteres, at det har en indvirkning på firmaets fællesskabsånd såvel som meget andet.  

For det første er det bare praktisk, især hvis I yder en mere praktisk service. Med firmatøj kan det nemlig tydeligt ses, hvem der er hvem, samt hvorvidt man er på arbejde. Når man har firmatøjet på, er man på arbejde, og man behøver ikke være bange for at blive beskidt.  

T shirt tryk til alle lejligheder 

Jeres eget t shirt tryk kan dog også sagtens retfærdiggøres på de mindre praktisk orienterede arbejdspladser. T shirt tryk med firmaets navn og logo avler nemlig også en form for fællesskabsfølelse, hvis alle går i det på arbejdsplads. Selvom det i høj grad er underbevidst, bliver alle lynhurtigt mindet om, at firmaet er en samlet enhed med det samme mål.  

På den måde har det samme funktion som for eksempel t shirt tryk på de fodboldtrøjer, man tager med på stadion. Mange firmaer bruger sågar det at lave t shirt tryk på en sports trøje eller sågar at lave et helt sportssæt. Det kan selvfølgelig give mening, hvis I med firmaet skal deltage i en sportsdag eller lignende. Ligesom en jakke virker det dog også rigtig godt som en identitetsmarkør. Det er nemlig noget, som mange medarbejdere også kommer til at bruge uden for arbejdstid.  

Ikke nok med, at det altså fungerer sm reklame, betyder det også, at medarbejderen nu kan brande sig som en del af firmaet og dermed opbygge et forhold og en identitet i kraft af det. Derfor kan firmatøj også være vigtigt for firmaets effektivitet og fællesskabsånd.