Luk lyset ind med en flot dobbelt terrassedør

dobbelt terrassedør

Er du klar til at lukke mere lys og liv ind i boligen? Det gøres nemt med en terrassedør, og især en dobbelt terrassedør. Med en dør ud til have eller gård, får du mere lys og varme i hjemmet, men også bedre mulighed for at komme ud i den friske luft. Det kan også være en stilet tilføjelse til boligen.

Du kommer til at bruge haven mere

Der er ingen tvivl om at en dobbelt terrassedør vil gøre det lettere at komme fra bolig til have og omvendt. Det er en stor fordel for børnefamilier, da børnene har lettere ved at kombinere leg både ude og inde. Det er også en mulighed for forældrene at deltage i børnenes leg, uden nødvendigvis at skulle med udenfor hver gang. Ved at give lettere adgang til udendørsarealer, kommer man per automatik til at være mere udenfor.

dobbelt terrassedør

Vælg selv materialet

Når du vælger en ny dobbeltterrassedør, er det dig der skal vælge hvilket materiale, det skal være. Her kan du som regel vælge mellem træ, aluminium eller PVC. Træ er ofte det billigste, men PVC holder længst tid og kræver mindre vedligeholdelse. Det er selvfølgelig værd at overveje, men egentlig bør du først og fremmest overveje, hvad der matcher resten af huset. Er alle dine andre vinduer af træ, så bør din terrassedør også være det. Hos vinduesgrossisten kan du se et stort udvalg af potentielle terrassedøre.

Åbningsretning og farve

Udover materiale, så skal du også overveje hvilken åbningsretning og farve, dine døre skal have. Hvor skal døren være, hvordan er dit hjem indrettet, giver det bedst mening med udadvendt åbning? Der er mange muligheder, men det er vigtigt at få på plads. I forhold til farve, er der mange muligheder, men igen anbefales det at vælge samme farve, som resten af vinduerne. Er du i tvivl om hvilken åbningsretning du skal vælge, kan du kigge i diverse guider.

Udluftning i døren og det rette glas

Indeklima er også vigtigt i denne sammenhæng. Derfor kan en udluftningskanal i dørenes karme, være en oplagt mulighed for at udlufte jævnligt. Særligt hvis vejret udenfor ikke byder op til åben dør. Du bør også overveje glassets materiale, da det forkerte materiale kan ophede din bolig for meget, alt efter solretning. Så ønsker du kun lys og ikke varme i hjemmet, kan du få særligt glas til dørene.

Indbrudssikring på døren

Selvom en dobbelt terrassedør giver mulighed for at invitere lys og varme ind, så er det ikke alle der bliver inviteret indenfor. Det er vigtigt at overveje, hvilken form for sikring du gerne vil have på døren. Skal der være håndtag på begge døre, eller kun den ene? Skal håndtagene være på begge sider, eller skal der være en lås? Når man vælger at installere en ekstra dør, er det essentielt at tænke på tyverisikring. Mange døre kan også installeres med en skalsikring i rammen, så der udløses en alarm, hvis nogen forsøger at skille karm og ramme.