Lækker indretning til kontoret

vægur

Kontoret er selvfølgelig først og fremmest en arbejdsplads, og der er ofte fokus på ting som ergonomiske møbler, temperatur, støj og andre ting der kan påvirke medarbejdernes eller din egen effektivitet.
Men vidste du at de farver og de genstande vi vælger at omgive os med, de faktisk også har stor indflydelse på vores humør.
Derfor kan det være en god ide at gøre lidt ekstra ud af indretningen på kontoret, så det bliver et hyggeligt og fedt sted at være hvor der er en god atmosfære.

Hæng noget på væggene

I stedet for blot at have kedelige hvide eller ensfarvede vægge, så udsmyk dem med noget smukt.
Det kan være kunst, eller billeder af det virksomheden laver. Det kan f.eks. også være et stort vægur der samtidig er dekorativt.
Et stort vægur gør samtidig, hvis det er korrekt placeret, at alle altid kan holde øje med tiden. 
Er du i tvivl om hvilket vægur du skal vælge kan du se et udvalg og finde inspiration til et stort vægur på linket her. Der findes flere forskellige vægure, så det gælder bare om at finde et, du kan lide.

Alternativt er der også mulighed for at få lavet malerier direkte på sine vægge, eller få malet i flotte mønstre.

vægur

Indret med det rigtige lys

Flere studier har vist at dagslys er altafgørende for vores velbefindende, og derfor er det selvfølgelig bedst, hvis du kan få så meget dagslys som muligt ind på kontoret.
Det er dog ikke alle steder det kan lade sig gøre, men heldigvis kan man i dag få masser af lamper der gengiver dagslyset med stor nøjagtighed. Udover et godt arbejdslys bør du dog også sørge for at der er noget hygge og stemningsskabende lys på kontoret, som f.eks. kan bruges når der skal slappes lidt af, eller under møder med kunder, forretningsforbindelser, jobsamtaler osv.

Indret personligt

Bruger man mange timer på kontoret hver dag, så kan det også være rart at have noget personlig indretning så man føler sig lidt mere hjemme og måske slapper af.
Du bør derfor give dine medarbejdere mulighed for at have lidt personlige genstande stående ved deres arbejdsplads. Er du kun dig selv på kontoret, så sørg for også selv at indrette lidt personligt.
Det kan være med til at få smilet frem i hverdagen og gøre at arbejdsdagen overstås lidt nemmere.
Er du ikke helt selv skarp i at indrette, så få evt. hjælp af en professionel indretningsarkitekt. Du vil blive overrasket over hvor meget den rette indretning kan gøre.

Vælg de rigtige farver

Forskellige farver har ikke bare indflydelse på dine medarbejder, men det sender også et bestemt signal til dem der kommer på kontoret, f.eks. kunder og samarbejdspartnere.
Her kan du læse lidt om hvad de forskellige farver signalerer:

  • Blå – tillid, styrke, loyalitet og pålidelighed
  • Rød – styrke, lederskab, ungdommelighed og passion
  • Grøn – penge, natur, sundhed og ambitioner
  • Gul – varme, glæde, friskhed og inspiration

De forskellige farver får altså forskellige følelser op i os, hvilket også er velkendt blandt folk der arbejder med markedsføring.
Du kan selvfølgelig ikke ændre alt ved blot at ændre farve på væggen, men du kan være med til at understøtte et bestemt mind-set i din virksomhed.