Kom ud at rejse som en del af din sygeplejerskeuddannelse

sygeplejerske praktik

På sygeplejerstudiet skal man på et par af semestrene have praktik. Hvis man ønsker en relevant erfaring, men det samtidig også kribler i en for at komme ud at rejse, så er sygeplejerske praktik i udlandet nok lige dig.  

Her rejser man med et hold af andre danskere, som har præcis samme interesse for det sundhedsfaglige, og formentlig også har det som et led i deres uddannelse.  

Hvorfor tage helt til Afrika? 

Når man tager på Sygeplejerske praktik i udlandet, får man en oplevelse af et helt andet sundhedsvæsen end det, man er vant til i Danmark. Der er så stor forskel på de forhold, man udøver sin praksis på, men det er samtidig utrolig lærerigt.  

I og med, at du højst sandsynligt vil være på enten 4. eller 7. semester, så afgør det også, hvor meget du selv får lov til. Det giver en masse god erfaring, som vil gavne dig i dit senere arbejdsliv.  

Et praktikforløb ud over det sædvanlige 

Når man er i sygeplejerske praktik i Afrika, så foregår det med en sygeplejerske, som allerede er tilknyttet til hospitalet. Her går man rundt alle hverdagenes formiddage og bliver fortalt om diverse procedurer og behandlinger. Alt efter hvilket fagligt niveau, man befinder sig på, så kan man også på lov til at udføre nogle af sygeplejerskens opgaver.  

Dette praktikforløb adskiller sig fra et ophold med observationspraktik. Grunden er, at man faktisk allerede er kommet ind på studiet og derved også har en masse relevant erfaring. Man får lov til langt mere, fordi man har en faglig viden.  

Sygeplejerske praktik i Afrika er selvfølgelig ikke kun ment til at være ren arbejde hele tiden. Man får også rig mulighed for at komme ud og opleve den afrikanske natur og kultur, som er så langt fra den danske.  

Det er skam heller ikke alle praktikforløb, der har den luksus at få lavet morgenmad og aftensmad specielt lavet efter afrikansk kogekunst. Praktikforløbet er nemlig ikke bare et helt almindeligt et.  

Man får muligheden for at kombinere ens rejseglæde og det praktiske samtidig med, at det er en del af studiet. Nogle ville kalde denne situation en win-win.  

Få styr på alt det praktisk  

Inden man tager afsted, skal man naturligvis tale med sin studievejleder, om sygeplejerske praktik i udlandet er noget, som kan lade sig gøre.  

Når man først har fået dette i orden, så er det blot at pakke kufferterne. Afrika er ikke altid kendt for at være det sikreste land at tage til. Derfor er der i høj grad sørget for sikkerheden.  

Man bor sammen med alle de andre, som også er taget med udbyderen af praktikopholdet, formentlig Try Medics. Her vil der være vagter, som passer på boligen døgnet rundt.  

Sikkerheden er høj, og der bliver også arrangeret ture i weekenderne, så man virkelig kan komme ud og nyde det land, man opholder sig i. Hele forståelsen for kulturen og den personlige udvikling vil være hele turen værd.