Gode råd til at spare plads i rejsekufferten

vakuumpumpe

Grænserne er åbne igen efter COVID-19, og mange danskere er klar til at drage ud i verden for igen at opleve nye kulturer, se smukke landskaber og nyde livet på eksotiske strande. Glæden ved igen at besøge fremmede himmelstrøg er stor, og du vil med stor sandsynlighed gerne kunne bringe nogle souvenirs med dig hjem i kufferten.

Samtidig vil du også gerne have plads til yndlingshåndklæderne, de mange sommeroutfits og et par sweatre til kølige nætter. Håber du derudover også på at kunne spare penge ved blot at medbringe håndbagage? Så læs med her for at få ideer til, hvordan du kan spare plads i rejsekufferten.

Vakuumpumpen er din ven

En af de mest effektive løsninger til at spare plads – og endda ofte rigtig meget plads – er en vakuumpumpe. Der findes mange forskellige vakuumpumper, og mange mærker laver hele systemer med pumpe og dertilhørende pose, der sørger for at dit tøj fylder helt ned til 50% mindre end før. Denne model kræver selvfølgelig, at du investerer i en vakuumpumpeløsning, men det er bestemt en god investering. Vakuumpumpen suger luften ud af kufferten og de ting, der er i den. På den måde fylder alting meget mindre grundet vakuumpumpen.

Rul dit tøj

Et andet godt råd er at rulle dit tøj! Rul, rul, rul og sørg gerne for, at det er rullet stramt. På den måde skaber du mere plads og sørger for, at tøjet ligger godt i spænd. Et andet plus ved denne metode er, at tøjet heller ikke krøller så nemt. Hvem gider at bruge tid på at stryge skjorter på ferien?

Tag alt det tunge tøj på

Du vil gøre dig selv og din minimalistiske pakning en stor tjeneste ved at tage din store læderjakke og vandrestøvler på under flyveturen. Så slipper du for at skulle optage kuffertplads med de større beklædningsgenstande. Dette trick kræver selvfølgelig, at du også tager det tøj på, når du flyver hjem igen. En ulempe ved denne metode er, at det godt kan blive rigtig varmt, når du ankommer til din destination…

Udnyt ”huller” i pakningen  

Når du pakker, vil der naturligt opstå ”huller” og luftlommer blandt dine genstande. Sko er et klassisk eksempel på et sted, hvor du kan udnytte hulrummet. Læg for eksempel sokker eller opladningskabler ind i skoene. Det er god pladsudnyttelse!

Planlæg dine outfits

For en minimalistisk pakning, kommer du også et langt stykke vej ved at have planlagt dine outfits grundigt. Vi kender desværre nok alle til at komme hjem med en kuffert, hvor halvdelen af tøjet er fuldstændigt urørt. Det er ikke specielt hensigtsmæssigt, og det ubrugte tøj stjæler plads fra alle de flotte souvenirs, du ellers kunne havde taget med hjem.

Tjek vejrudsigten for din destination

Det lyder måske banalt, men hvis du husker at tjekke vejrudsigten for dit rejsemål, slipper du for at skulle købe nyt tøj, når du ankommer. Hvis du for eksempel har overset, at det er regnvejr, og havde satset på fuld sol alle dage, kan du spare dig selv for en ny regnjakke. Samtidig havde du måske ikke behøvet at tage ligeså meget badetøj med.