Dette bør du som nybagt forældre tænke over

børnetestamente

Udover alle de praktiske ting i forhold til bleskiftning, gylp og amning er der andre ting, du som nybagt forældre burde tænke over. Ikke nok med at du nu har ansvar for et andet menneske, du har også ansvar for din familie som en helhed. Der er mange forandringer, når du stifter familie. Derfor er det ikke altid alting, som du har tænkt over, da alt er nyt og forvirrende. Her kan du læse nogle tips til, hvad du burde tænke over, når du velkommer den lille nye.

Testamente til dit barn

Du kender måske det helt klassiske testamente mange skriver, når de bliver voksne og ejer visse værdier. Der findes faktisk også et børnetestamente. Et børnetestamente er et testamente, hvorpå du og din medforældre skriver, hvem der skal have ansvar for jeres barn, hvis i begge dør, inden jeres barn er myndigt. Selvom et børnetestamente forhåbentligt ikke skal bruges, er det stadig vigtigt at have styr på. Med et børnetestamente ved I som forældre med sikkerhed, at jeres barn vil blive passes på, hvis I ikke selv kan gøre det.

Selvom der ikke findes en officiel måde at skrive et børnetestamente på, kan I alligevel få hjælp til skrive det. Rådgivning hos https://fairjura.dk/boernetestamente/ kan være en god ide, hvis der er spørgsmål i forbindelse med børnetestamentet.  

Vigtige dokumenter  

Som ny forældre har du pludseligt også flere vigtige dokumenter at holde styr på. Dette kan eksempelvis være et børnetestamente, fødselsattest eller en dåbsattest. Disse dokumenter er vitale at holde styr på. Selvom meget forgår online, er det stadig vigtigt, at du ved, hvor du kan finde dokumenterne. Alle printede dokumenter kan for eksempel puttes i en mappe med forskellige relevante faneholdere. Alle online dokumenter kan puttes i en mappe på computeren med forskellige relevante undermapper. På den måde kan du let finde dine dokumenter, når du skal bruge dem, og du kan også nemt tilføje dokumenter hen ad vejen.

Det rette udstyr

Det er ofte sådan at du som ny forældre modtager en masse gaver til din baby. Disse gaver kan have forskellige formål i løbet af dit barns barndom. Dette kan eksempelvis være forskelligt slags legetøj, tøj eller tæpper. Selvom det er spændende at bruge alle de nye og fine ting, burde du tænke over, om dit barn er gammelt nok endnu. Dette er især relevant i forhold til sengestørrelser og legetøj. Hvis dit barn er for lille, kan de komme til skade, hvis det rette udstyr ikke er brugt.

Dette er blot en tanke at have i baghovedet. Det er altid dejligt med forskellige gaver, som dit barn kan få gavn af gennem livet.

Kosteligheden af en familie  

Endnu et familiemedlem betyder et større budget. Husk at det koster penge at have en baby. Bleer, tøj og meget mere er nødvendigt men dyrt. Derfor skal du bare være helt forberedt på at økonomien kommer til at se en smule anderledes ud, når dit barn er født. Så undgår du at få et chok, når du kigger på din bankkonto.